Tavasz

A változó időjárás és a több-kevesebb napsütés igazán jókedvre derítheti az embert, nem árt vigyázniuk a frontra érzékenyeknek. A hétvégén akár 13-14 fokig is felmelegedhet az idő. A melegebb időjárás mellett sok csapadékra is számítanunk kell.

Hazánk egyes területein már nyílik a hóvirág is, ez valóban a tavasz eljövetelét jelzi?

Az egyetlen Magyarországon őshonos hóvirágfajta, a kikeleti hóvirág jellemzően februárban és márciusban virágzik. A hóvirágok Magyarország területén védettséget élveznek, letépésük bírságot von maguk után.

Hétfőn változóan, főleg napközben erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Reggel 0 fok körül, délután 3 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet. Melegfronti hatással számolhatunk, a déli szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég és többfelé számíthatunk esőre, záporesőre. 8 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán főleg a nap első felében lehet még csapadék, majd nyugat felől csökken a felhőzet és egyre nagyobb területen bújik elő a nap.

Csütörtökön változóan, pénteken ismét többnyire erősen felhős lesz az ég és péntek estétől ismét eshet. A délnyugati szél erős lesz, a nappali felmelegedés erősödik.

Időjárási adatok: Köpönyeg.hu

Címkék: tavasz, kis szines