Kuka

Támogatás egész évre csak abban az esetben állapítható meg, ha a kérelmeket legkésőbb március 31-ig benyújtják. Az ezt követően érkezett kérelmek esetén a támogatást a kérelem benyújtását követő hó 1. napjától lehet megállapítani.

Az önkormányzat 2009. április 1-től olyan támogatási rendszert alakított ki, amely különböző mértékű támogatást biztosít minden olyan szociálisan rászoruló személy vagy család számára, akiknek a díj megfizetése nehézséget okozott.

Támogatásban részesülhetnek azon személyek, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 250 %-át (71.250,-Ft), egyedül élő esetén a 300%-át (85.500,-Ft) nem haladja meg. Ezen felül méltányosságból támogatásban részesíthető minden olyan személy, akinek a szemétszállítási díj megfizetése nehézséget okoz.

A kérelemhez szükséges formanyomtatványt a Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Irodáján, valamint a www.kaposvar.hu címen lehet beszerezni, melyhez csatolni kell a tárgyévi szemétszállítás összegét igazoló okmányokat.

A kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Irodájához kell benyújtani. (Noszlopy G. u. 5.)

A támogatás természetbeni juttatásként állapítható meg, közvetlenül a Szolgáltató, illetve önkormányzati bérlakás esetén az Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zr. részére kerül átutalásra.

Címkék: kis szines