Varroda

A varroda vezetője a Kapos Televízióhoz fordult. A tv adása után sokan segítséget ajánlottak. Szerdán Kaposvár polgármestere és önkormányzati képviselője bejelentette: megmentik a varrodát.

A varrónők műszak közben tudták meg, hogy nem dolgozhatnak tovább a varrodában. A tulajdonos a válság miatt került nehéz helyzetbe. Nem tudta fizetni a hitelét, ezért a bank tulajdonába került a varroda. A végrehajtók is megjelentek. A tulajdonos 10 nap haladékot kapott, hogy elköltözzön. A város segített új épületet találni, és a foglalkoztatási alapból is segített. Szita Károly, Kaposvár polgármestere így fogalmazott:
- A tavalyi évben 285 munkahelyet mentettünk meg így. Illetve hoztunk létre, és most újabb 13 munkahely meglétét segítjük elő azzal, ha a varrodának a bérleti díját segítjük kifizetni, a felét átvállaljuk.

Heintz Tamás önkormányzati képviselő kereste meg a polgármestert. Heintz Tamás szerint ma Magyországon 80 millió forintért lehet munkahelyet teremteni, hogy ennyiért teremtenek egy főnek munkát magyar segítséggel, akkor ez az összeg, ez a 30 egynéhány ezer forint, amellyel segítjük ezt a vállalkozást, azért, hogy megőrizzünk 13 munkahelyet, szerinte ez a legkevesebb, amit tehetnek.

Az új varroda épülete a Raktár utcában van. Bent már az utolsó simításokat végzik a festők. Már a varrógépek új helye is megvan. Pappné Geiszt Margit, a varrodavezető úgy gondolja, nagyon korrekt áron kapta meg, és a város is segített ebben a helykeresésben. A munkát hétfőn kezdik. Pénteken pedig már indul a kamion Svédországba a mentőmellényekkel.

Címkék: varrónő, segítség, kis szines