story

Az óriási érdeklődés mellett, igazi hollywoodi külsőségek között megtartott gálán a Corinthia Grand Hotel Royal pazar báltermében adták át a Story Ötcsillag Díjakat 2009 kiemelkedő egyéniségeinek, akiket a közel másfél milliós olvasótábor szavazatai alapján választottak meg.

– Ez Magyarország legnagyobb közönségdíja – nyilatkozta Ómolnár Miklós, a Story főszerkesztője. – Minden évben szinte kivétel nélkül azok a produkciók/színészek/előadók nyertek, akik az adott évben a legnagyobb sikert aratták a televíziós műsorokban – így a díj voltaképpen leképezi a televíziós nézettséget, versengést. A Gála egyben egy televíziós ünnep is, egyfajta újévi siker-seregszemle.

– A közönségdíjat 8. éve házasítjuk Érték-díjjal, ellensúlyozandó a kereskedelmi televíziók közönségsikereit – tette hozzá Ómolnár Miklós. – Az Érték-díjak a valamelyest árnyékban maradó értékeket díjazzák. A díjat 4 fős kuratórium ítéli oda: Huszti, Vitray, Szinetár és Presser – az Érték-díjak átadása nyitja meg hagyományosan a Gálát.

Érték-díjasok 2009-ben:

Kerekes József színművész

1986-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött. Jelenleg a Budapesti Kamaraszínház, a Vidámszínpad és a Budaörsi Játékszín tagja. A klasszikus és a modern vígjátékok karakterszerepeiben teljesedik ki igazán, de rendkívül sokat foglalkoztatott szinkronszínész is: Jim Carrey állandó magyar hangjaként a filmrajongók közül is sokan ismerik.

Rezes Judit színművésznő

2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán, utána a Katona József Színházhoz szerződött. A szakma 2008-ban Máthé Erzsi-díjjal, 2009-ben Jászai Mari-díjjal tüntette ki. Filmes szerepekben is kipróbálta magát, így játszott az Állítsátok meg Terézanyut!, a 9 és 1/2 randi, valamint A nyomozó című filmekben.

Szalóki Ágnes énekes

Az Ökrös együttes énekeseként számos sikeres koncerten, turnén bizonyított az Egyesült Államoktól Olaszországon át Kínáig. A főként erdélyi vonószenét játszó kiváló zenekar tagjai a 70-es évek végétől járták Erdélyt, a legnagyobb muzsikus mesterektől tanultak. A Besh o drom zenekar megjelenésekor új színt hozott a magyar zenei életbe, később pedig nemzetközi karriert futott be, Európa csaknem minden országának visszatérő vendégei. 2004-es kanadai turnéjuk egyik állomása a Montreáli Jazzfesztivál volt, itt 35 ezer ember előtt játszottak nagy sikert aratva.

Winkler Nóra műsorvezető

A Magyar Televízió egyik legismertebb arca, a hatodik éve jelentkező Kultúrház műsorvezetője, a Kieselbach Galéria árverésvezetője, de dolgozott már a Danubius Rádióban és a Rádió Caféban is. Az ELTE BTK angol szakán és a Mozgóképelmélet és -pedagógia programon végzett. Írásai a Filmkultúrában, fordításai a Café Bábelben és a Metropolisban jelentek meg.

 

Story Ötcsillag Díj

Az olvasók szavazatai alapján 2009 legnépszerűbb produkciói és személyiségei Ómolnár Miklós főszerkesztőtől vették át a Story Ötcsillag Díját, s egyúttal egy saját csillagot is kaptak az égbolton, amit hivatalosan róluk neveznek el. Az egyes kategóriák legjobbjai a következők:

Műsorvezetőnő – Barabás Éva,

az RTL Klub Fókusz című magazinjának műsorvezetője,

 

Műsorvezető – Joshi Barat,

a TV2 műsorvezetője,

 

Színész – Stohl András,

a Nemzeti Színház tagja, sikeres filmes és színpadi szerepek megformálója

 

Zenei produkció – Tabáni István,

az RTL Klub Csillag születik című műsorának győztese.

A legsikeresebb televíziós produkciónak járó díjat az RTL Klub Csillag születik című műsora kapta.

A leg-leg-leg kategória díját az RTL Klub Benkő feleséget keres című műsorának ítélték.

Címkék: sztárok, story, kis szines