Tábla

Ahogy arról a múlt héten hírt adtunk: valaki illegálisan kihelyezett egy Megállni tilos táblát az utcában. Emiatt büntettek meg több autóst a rendőrök, fejenként 30 ezer forintra. Elmondták: ők nem tekinthetnek el a bírságtól, a panaszosok viszont fellebbezhetnek.

Négyszáz ember írta alá a beadványt néhány nap alatt, hogy távolítsák el a Megállni tilos táblát a Pipacs utcában.
Rothmer János szerint az illegálisan kirakott tábla teljesen ellehetetlenítette a parkolást. A tábla irányából megtiltották, a másik irányból pedig eddig se lehetett megállni.

A lakók között az a szóbeszéd terjed, hogy egy közelben lakó férfi tehette ki a táblát, mert bosszantotta, hogy elállják a kapubejáróját. Az érintettek önkormányzati képviselőjükhöz fordultak.

- Tisztelettel arra kérném a városi főkapitány urat, hogy a lakók büntetését fellebbezés után szíveskedjenek elengedni, továbbá szeretném megkérni Hartner urat, tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki ezt a táblát illegálisan felhelyezte - jelentette ki Somogyvári Lajos, Kaposvár fideszes önkormányzati képviselője.

A városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf elmondta: tesznek feljelentést. Azt is hozzátette: Kaposváron ötezer közlekedési tábla van, nem ellenőrizhetik naponta. A rendőrség szóvivője elmondta: Kaposváron nem tudják visszavonni a büntetéseket.

- A közigazgatási eljárás lefolytatása nem a kaposvári kapitányság hatáskörébe tartozik, hanem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságéba. Ezekben az esetekben az elkövetőknek lehetőségük van a döntést megfellebbezni - közölte Koncz Katalin, a kaposvári rendőrkapitányság sajtószóvivője.

A panaszosok a fellebbezéshez csatoljanak igazolást a városgondnokságtól, miszerint a tiltó táblát illegálisan helyezték ki. Utánanéztek: a táblát kihelyező nem követett el szabálysértést, tehát az ő megbüntetése nem a rendőrök, hanem a polgármesteri hivatal dolga lesz - ha kiderül, hogy ki rakta ki a táblát.

Címkék: Pipacs utca, közlekedés, kis szines