Visegrádon majdnem 30 centi hó esett, a lenti pályák nagyon jó állapotban vannak, jár az összes lift - írja a Sítv. A lap utánajárt, és megtudta, Dobogókő is kinyitja "kapuit", ebben a szezonban először! Vasárnap reggel 10-kor friss havon indult a felvonó. Mint írják, a Síparkban is 'leszakadt' az ég, az utak nehezen, csak téli gumival járhatóak. A 40 centi friss porhó miatt természetesen buckásodnak délutánra a pályák. A legfrissebb terv szerint vasárnap 13:00 és 13:40 között ratrakolási szünetet tartanak. Egyelőre 2,7 kilométer pálya van nyitva.

A szomszédos Kékestetőn már csak néhány centiméter hiányzik az északi pálya megnyitásához, megy viszont a tányéros és a csákányos a déli lejtőn. Az eplényi Síaréna idén már sokszor volt szerencsésebb helyzetben, mint a Budapesttől keletre lévő hegyek, ezúttal viszont ide kevesebb friss hó (kb. 10 cm) jutott. Ennek ellenére az összes lejtő nyitva, és megy az összes felvonó is.

Szilvásváradon 20 centi hó esett az eddigi hóágyús rétegre. Nagyon régen volt errefelé ennyi hó. Jár a felvonó, és vasárnap oktatást is tartanak. Nagy Hideg-hegyen meghaladja a félmétert a hóvastagság. Vasárnap a 2-es és a 3-as pálya is nyitva van, a síbuszok reggeltől közlekednek.

sípálya

Címkék: kis szines