Tábla a pipacs utcában

Derült égből érte a bírság a kaposvári Pipacs utcában parkolókat. Az elmúlt hétvégén mindenkit, aki az utcában parkolt 30 ezer forintra büntettek a rendőrök. Nem kímélték azokat sem, akik saját kapubejárójuk előtt álltak. Mindezt egy hirtelen felbukkant tiltó tábla miatt.

- Ilyenre még nem volt példa - állítja egy lakó. Parkolási gondok már szítottak indulatokat a kilencvenes évek közepén, de azóta mindenki szabadon parkolhatott az utcában.

Az ügynek az ad különös felhangot, hogy a tiltás, a Pipacs utca legvégén elhelyezkedő „U-alak” területét érinti, amelyik ráadásul nem is egyirányú, tehát aki nem a tábla felől érkezik, az észre sem veszi azt.

Kérdésünkre Hartner Rudolf a Kaposvári Városgondnokság vezetője elmondta:

- Nem mi helyeztük ki a táblát, tehát az csakis illegálisan kerülhetett oda. Sajnos nem ez az első eset, amikor arról hallunk, hogy egyes helyekről ellopnak egy táblát és azt fémhulladéknak adják le, vagy éppen máshová helyezik ki.

A lakók egyelőre bosszankodnak, hiszen a bírság, az bírság, nem is kevés, a rendőrség pedig csak a munkáját végezte. Ahol tiltó tábla van ott betartatják a szabályokat.

A városgondnokság vezetője megerősítette: ő is megdöbbent az eset hallatán és már felvették a kapcsolatot a panaszos lakókkal, hogy mielőbb végére lehessen járni az ügynek. A táblát pedig el fogják távolítani.

Címkék: Pipacs utca, KRESZ, kis szines