jeges

A Kaposváriaknak és a környéken lakóknak még várniuk kell a jeges élményekre, mivel a Desedán még csak 9 cm-es a jég. A biztonságos csúszkáláshoz minimum 12 cm-re kell híznia a jégrétegnek, ám a hatóságilag korcsolyázásra kijelölt területen – a toponári csónakkikötőnél – még vannak szabad felületek, ahol csak hártyásodik a vízfelület.

Siófokon csütörtök reggel 8 órától sötétedésig használhatják a kijelölt korcsolyapályát a szórakozni vágyók. Kétezer négyzetméteres jégfelületet jelöltek ki az újhelyi strand melletti területen, miután 15-16 centiméter vastagságúra hízott a jég. A havat folyamatosan takarítják a jégpályáról.

A korcsolyázókat további szolgáltatásokkal várják a parton - büfével, forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel. A fagyoskodó vendégek a parton felállított melegedőkben nyerhetnek új erőre. Régi hagyomány szerint, a siófoki iskolai csoportokat ingyen teával várják a szervezők. Csak a bójákkal kijelölt helyen szabad sportolni, ott egész nap egészségügyi felügyeletet is biztosítanak.

Fonyódon a sándortelepi strandon lehet korcsolyázni. Kiss Péter a Fonyódi Városüzemeltetési Szervezet vezetője elmondta, hogy egy 100x40 méteres területen lehet korcsolyázni. A korcsolyapályát folyamatosan takarítják. A felületét úgy öntötték fel vízzel, hogy megfelelő legyen a korcsolyázásra. A jég közel 20 centiméteres, hamar megfagyott a legfeljebb fél méter mély víz felszíne. A szervezet munkatársai folyamatosan takarítják a jeget.

Február 7-én jégkarnevált rendeznek a városban, ahol szervezett programokkal várják az iskolásokat és az érdeklődőket. Egyebek között jégtáncra és fakutyaversenyre is nevezhetnek a vendégek.

Címkék: jég, Balaton, kis szines