Hajléktalan

A szociális munkások a teajáraton felül hajnali és esti őrjáratokon meleg itallal és takaróval segítik őket. Eközben hétvégén már megfagyott egy ember Somogyban. Kaposváron még mindig 60-70 ember él az utcákon. A mentőket nap mint nap riasztják fedél nélküli, utcán fekvő, kihűlés előtt álló emberekhez. Németh Géza, a Kaposvári Mentőállomás vezetője elmondta:
- Sajnos ezeknél a személyeknél nagyon gyakran előfordul az alkoholfogyasztás. Az alkohol fogyasztás szempontból nagyon veszélyes. Mivel nem veszi észre a szervezetnek a lehűlését éppen ezért elalszik és nagyon könnyen pár óra alatt ki is hűlhet meg is halhat az illető.

- Bejönnek, sokan vannak... az elmúlt éjszakák során több mint 45-en aludtak a szállón - tudtuk meg Kovács Gabriellától, a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ utcai szociális munkásától.

Legutóbb hétvégén egy 57 éves karádi férfi fagyott meg saját házában. Idős édesapját kihűlt állapotban szállították kórházba a mentők. Ők voltak az idei tél első somogyi áldozatai.  

Címkék: kis szines