Tűz

Szerkezetileg nem sérült a múlt heti tűzben a kaposvári SZÜV Székház - ezt állapította meg a statikus. Az épületben a négy kiégett iroda és egy oktatási terem kivételével egyébként valamennyi cég visszaköltözött. A többiek ezt a felújítás után, azaz egy-két héten belül tervezik. Mint arról korábban a KaposPont beszámolt: a biztosító 40 millió forintos kárt becsült. Ezt kedden pontosítják a gondnokkal. A tűzvizsgálat még tart. Jelenleg a szemtanúkat hallgatták meg a kaposvári tűzoltóságon. Azt, hogy elektromos zárlat okozta-e a tüzet, továbbra sem zárták ki.

A KÖTÉL életmentők sok felajánlást kaptak a sorozatos szerencsétlenség után. A SZÜV irodaházban leégett az egyesület irodája is, csaknem az összes dokumentációjuk odaveszett. Néhány nappal később pedig Mernyén karambolozott az egyik gépkocsijuk.

Több felajánló már jelezte szándékát. Egy jutai zászlókészítő mester például új csapatzászlóval ajándékozza meg őket. Azok a családok, akiknek korábban ők segítettek, most szintén jelentkeztek. Többek között Mester Havaska családjától is kaptak jelentősebb összeget a károk helyreállítására.

Az egyesület tagjai ezúton is köszönik a felajánlásokat, jelenleg a totálkárosra tört járművük helyett egy csapatszállító kisbuszra gyűjtenek.

Címkék: KÖTÉL, SZÜV, életmentők, tűz, kis szines