IE

Az Internet Explorer (IE) kiváltására alkalmas böngésző használatát javasolja a német kormány, miután a Microsoft bejelentette, hogy a Google kínai levelezőszolgáltatása elleni támadás részben egy biztonsági résnek is köszönhető. A Microsoft szerint a felfedezett biztonsági rés csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt, a szint fokozásával azonban minden komolyabb támadás kivédhető.

Graham Cluley, a Sophos vírusirtó szoftvervállalat képviselője szerint azonban nem csupán az került fel az internetre, hogy milyen biztonsági kockázattal jár az Explorer 6-os, 7-es valamint 8-as verziójának használata, hanem az is, hogy a hibából miként húzhatnak hasznot a hackerek. "Az IE sebezhetőségére a Microsoft a múlt héten hívta fel a figyelmet. A hibát egyelőre még nem javították ki, és a Google elleni legutóbbi támadás is ennek köszönhető" - szögezte le.

A Microsoft szokásos, havi rendszerességgel megjelenő szoftverfrissítése legközelebb február 9-én várható, egyelőre még nem tudni, hogy addigra sikerül-e kiküszöbölni a problémát.

Címkék: explorer, internet, kis szines