Új irodákat is átadnak, három városrészben. Sőt még egy szolgálati lakást is felújíttat a város egy roma rendőrnek. Ilyen nagy támogatást egyetlen somogyi önkormányzat sem ad a rendőrségnek.

rendőr

Rácsokkal védik az új roma rendőr szolgálati lakását a Nádasdi utcában. Az önkormányzat újíttatta fel a lakást. Az itt élők érzik leginkább veszélyben magukat.    
Ezen kívül a cseri és a donneri városrészben is megerősítik a szolgálatot. A bűncselekmények ezekben a városrészekben is csökkentek - jelentették be a hétfői sajtótájékoztatón. Tavaly a Cserben például 20%-kal kevesebb eset történt. A Donnerben is csökkent a számuk. Az önkormányzat tovább szeretné segíteni a rendőrség munkáját. Tavaly 17 millió forintot fordítottak erre.  

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, három irodát is nyitnak a következő napokban a Cserben, a Donnerben és Szentjakabon, és úgy adják át, hogy ott rendőrök is lesznek. Idén 10 millió forinttal segíti a rendőrség munkáját a város. Kemény Gábor, a kaposvári rendőrkapitány a következőket mondta a Kapospontnak:
- Célunk, hogy minél jobban le tudjuk fedni ebből a 10 millió forintból a kamerafigyelő hálózatot, ezzel a kamerafigyelői szolgálattal, ami innen már az önkormányzat pénzéből van fizetve, ki tudunk rakni a járőröket a nap 12 órájában.

A közbiztonság javítása érdekében Kaposváron 36 körzetet alakítottak ki, ahol folyamatosan 14 rendőrjárőr és 14 közterületfelügyelő teljesít szolgálatot.

Címkék: kis szines