Redőny

Az E-on szerint ez balesetveszélyes, a szénmonoxid ugyanis visszaáramolhat a lakásokba. A cég a gázszolgáltatás kikapcsolásával fenyeget, a lakástulajdonosok pedig hajthatatlanok.

Gázszolgáltatás vagy redőny. E kettő közül választhat az a 108 nagyatádi család, akik az elmúlt években redőnyt szereltettek az erkélyükre. Ez a lakóknak 50-100 ezer forintjukba került.

A lakók azt mondják: a redőnyök felszereléséből adódó problémát eddig nem tapasztaltak, viszont a beépítés védi a lakásokat a zajtól, esőtől, havazástól.

Ez eddig csak a szerencsén múlt-állítja az E-on. Az erkélyre kiáramló égéstermék, a szénmonoxid ugyanis könnyen visszajuthat a lakásba. Ez balesetveszélyes. Akár halálos is lehet a színtelen szagtalan gáz belélegzése.

Ha április 20-ig nem szerelik le a lakók a redőnyöket akkor megszüntetik a gázszolgáltatást. Addig is arra kérik a családokat nem engedjék le a rolókat és biztosítsák az erkélyek folyamatos szellőzését. Az E-on egyébként az országban csupán Nagyatádon talált tömeges mennyiségben ilyen jellegű szabálytalanságot.

Címkék: kis szines