Somogysárdi szocpol
Lakhatatlan házakat épített több családnak egy vállalkozó szocpolból Somogysárdon, állítják a lakók. Ők kárpótlást szeretnének. Az építési vállalkozó azonban azt állítja: ő megfelelő állapotban adta át az ingatlanokat.

Már az ajtót is úgy kellett berúgnia az új házában Burcsa Renátának, mert először ki sem nyílott. Aztán jött a többi baj: beázás, rések a szigetelésben, a padlószőnyeg, a bojler hiánya.

A fürdőszoba tiszta penész, a WC-kagyló is használt volt. A csap is használt és rosszul van felszerelve: magyarázta a sörnyepusztai Burcsa Renáta.

Hatalmas lyuk tátong a tető és a fal között, nem csoda, hogy befolyik az eső. A fiatalasszony 4 millió 600 ezer forint szocpolt vett fel. Ezt a pénzt egy építési vállalkozónak adta. Az eredményt borzalmasnak tartja. Írásban szólította fel a hiánypótlásra a vállalkozót, azután ügyvédhez fordult.

- Fizessen kártérítést, és akkor én megcsináltatom - tette hozzá. - Örültem, hogy az elkészült új házba be tudok költözni a négy gyerekkel. Közel van az óvoda, és az iskola, hát erre nem sikerült. Hogy mikor lesz költözés, azt nem tudom.

Öt ház épült ugyanígy a Táncsics utcában. Van, ahol 8 gyerek van egy családban, mint Csonkáéknál. Ők nem tudják használni a bojlert, mert lecsapja az áramot. Több helyen beázik a házuk, a fürdőszoba is.

A polgármester azt mondja: nekik nem volt feladtuk az építkezés műszaki ellenőrzése. Csak a családokon akartak segíteni.

- Azt gondoltuk, hogy jobb körülmények közé kerülnek, ugyanakkor tudva, hogy a szocpol meg fog szűnni, teleket biztosítottunk - mondta Csikós Nagy Márton, Somogysárd polgármestere. - Mi azonban nem folytunk bele az építkezésbe illetve annak ellenőrzésébe. A lakó és a vállalkozó kötötte meg a szerződést.

Telefonon értük utol az építési vállalkozót, de nem akart nyilatkozni. Annyit elmondott: szerinte megfelelő állapotban adta át a házakat, és ezt át is vette az építési hatóság. Arról nem tehet, hogy a házakkal mit műveltek a beköltöző családok.

 

 

Címkék: szocpol, Somogysárd, kis szines