Műfenyő

Még mindig alig vannak vevők. A kereskedők azt mondják: a válság miatt sokan műfenyőt vettek, vagy sokan az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást, hátha lejjebb mennek az árak. De a legolcsóbb tűlevelű is 1500 forintba kerül.

Nem lehet a fenyőre sajnálni a pénzt, minden máson lehet spórolni - vélik egyes fenyőfa vásárlók. A többség azonban nem így gondolkodik - mondják a fenyőárusok. A vevők a legolcsóbb, legkisebb fákat keresik. Üzlet egyelőre kevés köttetik, az emberek kivárnak, hátha az utolsó nap lejjebb mennek az árak. A kereskedők attól tartanak, rajtuk marad a több száz kivágott fa.

Több tucat helyen kínálják a karácsonyfát Kaposváron és környékén. A fenyőfatermelő azonban évről-évre kevesebb. A fenyő ugyanis viszonylag lassan nő. Az eladásra szánt lucnak 5-6 év, az ezüstnek akár 10 év nevelgetés is kell. Az árak a tavalyihoz hasonlóan alakulnak: a lucnak, métere 1500 forint, az ezüsté 3500-4000 Ft, a nordmanné pedig 4500-7000 forint. A kereskedők azt mondják: ebből az árból már nem engednek.

Címkék: karácsonyfa, fenyő, kis szines