67_fejléc hirdetés
2019.06.26 - Szerda
János, Pál
20ºC / 33ºC
Napos

Jeges szüret 2009. December 21. - Hétfő 17:44 | Címkék: kis szines

Jégbort szüreteltek a hétvégén a Balaton-parton. A mézédes nedű az egész országban nagyon ritka, de a dél-balatoni borvidéken még soha nem készítettek ilyet.

Jégbor

Olyan különleges, hogy egy liter jégborban 40 deka cukor van. A Pócz család éjszaka, a legnagyobb fagyban szüretelte a szőlőszemeket.

A szőlőből csak akkor fagy ki teljesen a víz, ha néhány napig tartósan mínusz öt fok alatt van a hőmérséklet. Azért kell éjszaka kesztyűben szedni, mert a reggeli napsütésben és a meleg tenyértől könnyen felenged. A szőlő cukortartalma nem fagy meg, ezt a lét nyerik ki belőle. A présbe mínusz hét fokosan kerül, ahol egy nektárszerű anyag keletkezik, és ezt erjesztik. Így készül a nagyon édes, úgynevezett jégbor.

Vissza az előző oldalra

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyja a sütik használatát. Bővebb információ

Bezárás