Hóhelyzet2

A szombat estéhez képest javult a helyzet. Az ország nagy részén csökkent, vagy teljesen elállt a hóesés. A Dunántúl északi, északnyugati részén enyhe szél viszi a havat, de egyelőre nem okoz fennakadást. Vasárnap napközben hóátfúvások okozhatnak gondot. Kaposváron és környékén is folyamatosan takarítják az utakat, a buszok és vonatok is közlekednek, bár kisebb késésekre felhívták az utasok figyelmét.

Ködöt jeleztek Nagykanizsa, Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplém megye északi területéről, itt 100-200 méteres a látótávolság. Körmend környékén jegesedik az úthálózat.

A magyarországi vasúthálózaton a csütörtök hajnali üzemkezdetkor mindenhol megindult a vasúti közlekedés, azonban a Dunántúl területén késésekre, Észak-Magyarországon pedig jelentősebb késésekre is számítani kell. A vasútvállalat felhívja a figyelmet arra, hogy a havas időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért arra kéri az utasokat, hogy a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.

Címkék: kis szines