A Kaposvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nigériai férfival szemben, aki miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a Kaposvári járást elhagyva igyekezett kivonni magát az ellene indult büntetőeljárás alól.

A vádirat lényege szerint a más ügyben kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt, melyet a Fővárosi Törvényszék legutóbb azzal hosszabbított meg, hogy a vádlott Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kell ellenőriznie.

a fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a vádlott által a kezéről lefejtett nyomkövető eszközről
a fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a vádlott által a kezéről lefejtett nyomkövető eszközről

A ténylegesen egy kaposvári környéki faluban tartózkodó férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni, azonban őt a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrei - a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva - elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele alatt bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a tárgyalás elnapolása miatt letartóztatásba került férfit végül az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 70 nap elzárásra ítélte.

Címkék: szökik, nyomkövető, fogoly, menekül, elkap, vonat, Balaton, kék hírek