A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt az elkövetéstől számított 72 órán belül állította bíróság elé azt a büntetett előéletű kaposvári férfit, aki egy fémcsővel okozott súlyos sérülést ismerősének.

A vád lényege szerint a visszaeső vádlott 2024 márciusában a vele családi konfliktus miatt évek óta haragos viszonyban lévő sértett nőt követte kocsijával. A férfi elől a nő és édesanyja egy töltőállomás boltjába menekült, azonban a férfit ez nem tartotta vissza attól, hogy autója hátuljából egy fémcsövet magához véve ő is az üzletbe fusson.

A terhelt a boltban egyből az asszonyokra támadt és a feje fölé emelt csővel kétszer megütötte a védekező sértett jobb alkarját. A férfi ütései olyan erősek voltak, hogy a nő singcsontja eltörött, míg orsócsontja kificamodott.

A benzinkúton történteket biztonsági kamerák rögzítették, melyek felvételei az alábbi képre kattintva tekinthetők meg:

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Kaposvári Járásbíróság kettő év négy hónap börtönbüntetésre, valamint hat év közügyektől eltiltásra ítélte a terheltet, aki védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen.

Címkék: vacső, eltör, benzinkút, büntetett, garázda, börtön, kék hírek