A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot azokkal a testvérekkel szemben, akik úgy rendezték konfliktusukat, hogy az utcán verték meg ismerőseiket.

A vád szerint az egyik testvér 2024. januárjában az éjszakai órákban ittas állapotban beszélgetett az ugyancsak ittas férfi ismerősével Barcs egyik utcájában.

A beszélgetés során a vádlott észrevette azt a gyalogosan feléjük közlekedő férfit, akire azért neheztelt, mert aznap este nem adott neki cigarettát az egyik barcsi sörözőben. A vádlott előbb kérdőre vonta, aztán combon rúgta haragosát, de a férfi sem hagyta magát, így a földre kerültek, azonban amikor a megtámadott fél került felülre, menekülőre fogta és a közelben lévő lakóhelyére futott.

A bántalmazásról a helyszínen maradt terhelt telefonon értesítette ikertestvérét, aki egyből gépkocsiba ült és testvére segítségére sietett. Az ittas testvér viszont a várakozás során már beszélgető partnerével is összeszólalkozott, amely konfliktus úgy ért véget, hogy mindkét testvér bántalmazta az ittas férfit, majd a helyszíntől távoztak.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben közérdemű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: verkedés, söröző, részeg, presszó, ittas, Barcs, kék hírek