A Fonyódi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azzal a négy férfival szemben, akik több balatonboglári vendéglátóhelyen, illetve közterületen randalíroztak.

A vádban három garázdaság szerepel, melyekből az első lényege szerint a vádlottak közül a két, büntetett előéletű testvér egy boglári sörözőben italozott, de egy idő után túl hangosak voltak, valamint az üzemeltetőt is provokálni kezdték. A kocsmáros ezért az éppen a söröző előtt dohányzó terheltekkel közölte, hogy nem mehetnek vissza, majd becsukta előttük az ajtót. A kitiltás azonban további indulatot szült, mert a többszörös visszaeső vádlott öklével betörte a kocsma ajtajának üveges részét.

A testvérpár hetekkel később ismerőseik társaságában egy balatonboglári kávézóban szórakozott, ahová a sértett és barátai is betértek. A testvérek a sértettel konfliktust kezdeményeztek, továbbá többször megütötték annak ellenére, hogy ismerőseik próbálták őket a sértett közeléből eltávolítani.

A kávézóban történteket biztonsági kamera rögzítette, melynek felvétele az alábbi képre kattintva tekinthető meg:

Miután a sértett az utcára tudott menekülni, telefonon kért segítséget rokonától, így rövid időn belül legalább 11 fő érkezett különböző ütlegekkel felszerelkezve a helyszínre. A két társaság közötti összecsapást végül a megerősített rendőri erőknek könnygázspray használatával sikerült megfékeznie.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a testvérekkel szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a sértetti társasághoz tartozó másik két férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: söröző, kávézó, garázda, presszó, verekedés, Balaton, kék hírek