A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki féltékenységből a felesége egyik ismerősére támadt.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2023 áprilisában részt vett egy Siófokhoz közeli község művelődési házában megrendezett húsvéti bálon, ahol találkozott a tőle már fél éve külön élő feleségével. Mivel a nő nem akart vele táncolni, a vádlott rendkívül indulatossá vált, és előbb számon kérte, majd rátámadt a felesége társaságában lévő egyik férfira úgy, hogy az ökölbe szorított kezével - amelyben összecsukott állapotban egy teleszkópos fém botot, ún. viperát is fogott - többször megütötte a sértettet, aki ettől a földre esett.

Az eseményeket a művelődési ház biztonsági kamerája rögzítette, a felvétel az alábbi képre kattintva nézhető meg:

A vádlott ezután a földön fekvő férfira még legalább két alkalommal lesújtott, a további bántalmazásnak csak az vetett véget, hogy más vendégek a sértett segítségére siettek, és elhúzták tőle a támadóját. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: vipera, féltékeny, feleség, bál, balhé, férj, megver, Balaton, kék hírek