A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, akit tetten értek, amikor közel 150 ezer forint értékű borotvapengével akart fizetés nélkül távozni az egyik kaposvári áruházból.

A vádirat lényege szerint a férfi - aki a bűncselekmény elkövetésekor egy korábbi lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt - 2024 januárjában azzal akarta megoldani a pénzügyi problémáit, hogy az egyik kaposvári nagyáruházból nagy tételben borotvapengéket lop, majd azokat munkatársai és ismerősei között értékesíti.

A vádlott az elhatározásának megfelelően az egyik borotvamárka nyolcas kiszerelésű változatából 5 csomag, míg az ötös kiszerelésű változatából 7 csomag pengét rejtett a nála lévő szatyorba, majd néhány egyéb áru kifizetése után megpróbált távozni az áruházból, azonban a tolvajkapu bejelzett. A helyszínre érkező rendőrök elfogása után őrizetbe vették a férfit. 

A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított 3 napon belül, az őrizet tartama alatt gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően 80 nap elzárásra ítélte.

(Borítóképünk illusztráció)

Címkék: borotva, penge, lop, tolvaj, kék hírek