A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki a volt párjával történt veszekedés miatti indulatait annak autóján vezette le. 

A vádirat lényege szerint a budapesti nő és a siófoki férfi hosszabb ideig alkalmi kapcsolatban voltak egymással, amely azonban a férfi kezdeményezésére megszakadt. A nő nehezen nyugodott bele a szakításba, többször igyekezett felvenni a férfivel a kapcsolatot, ami a sértett számára egy idő után megterhelővé vált.

Ilyen előzmények után 2023 februárjában egy telefonbeszélgetés során összevesztek, amitől a vádlott indulatba jött, majd Budapestről a sértett Siófoki lakóhelyére autózott, ahol a magával vitt késsel a férfi gépkocsijának gumiabroncsait kivágta, illetve az autó teljes jobb oldalát és csomagtér-ajtóját - a festékréteget átvágva - megkarcolta. Miután a vádlott a rongálással levezette az indulatait, 1 millió forintot meghaladó összegű kárt maga után hagyva visszaindult Budapestre.  

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő nővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: kép, szakít, karcol, abroncs, rongál, kék hírek