A KÖTÉL Egyesület önkéntesei pénteken az éves minősítő gyakorlaton bizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a Kaposvár és környékén élők biztonsága védelmében.

A feltételezés szerint Kaposváron, a Pécsi utcában egy személyautó villanyoszlopnak csapódott, a sofőr pedig beszorult és eszméletét vesztette. Az önkéntes tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol áramtalanították a járművet, majd feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a sérült sofőrt. A mentés során a balesetet szenvedett autó kigyulladt, de az egyesület önkéntesei vízsugarakkal rövid idő alatt elfojtották a lángokat és eloltották a tüzet.

Az alábbi képre kattintva egy rövid kis videót is megnézhetnek a gyakorlatról:

A gyakorlat végén a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Oliás Gábor tűzoltó alezredes elmondta, hogy éles helyzetekben is sokszor bizonyította már a KÖTÉL Egyesület a felkészültségét, és a mai gyakorlaton is megmutatkozott a jó szervezettsége és a beavatkozók összeszokottsága.

Tompos Gábor tűzoltó alezredes a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kiemelte, hogy az önkéntesek minden gyakorlati elemet felkészülten teljesítettek, a feladatokat szakszerűen és megfelelő ütemben hajtották végre.

Címkék: életmentő, kötél, gyakorlat, tűzoltó, Kaposvár, kék hírek