null

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a kaposvári férfit, aki azért bántalmazta ismerősét, mert azt vélte hallani, hogy sértő kijelentést tett rá a meccs alatt.

A vád lényege szerint a vádlott 2023 májusában már ittasan érkezett családjával szurkolni a Kaposváron rendezett mérkőzésre, ahol unokaöccse is pályára lépett. A férfi a meccs során többször elment a mosdóba, így út közben több alkalommal összetalálkozott a mosdóktól nem messze álló sértettel és ismerőseivel.

A terhelt éppen a lelátóhoz tartott, amikor úgy hallotta, hogy a sértett és ismerősei róla beszélnek, amely során a sértett őt rossz színben tüntette fel. Ettől a férfi indulatos lett, megállt a sértett előtt és dühében nagy erővel ököllel az arcán megütötte, majd visszament szurkolni.

A férfi azonban a meccsről hazamenni már nem tudott, mivel az egyik rendező a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A vádlott ütése következtében a sértett hat hét alatt gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, azonban a Kaposvári Járásbíróság közérdekű munka büntetésre ítélte a férfit. A bíróság döntése a súlyosításra irányuló ügyészségi fellebbezés folytán nem emelkedett jogerőre.

Címkék: orrtörés, cseri út, verekedés, kaposvár, kék hírek