A Kaposvári Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki előbb megütötte a gyermeke édesanyját, majd összetörte a nő telefonját is, amikor rendőrt akart hívni emiatt. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2022 szeptemberében megjelent abban a siófoki kávézóban, ahol a korábbi párja is dolgozott, majd megütötte és meglökte a nőt, aki emiatt tárcsázta a rendőrséget. Ezt észlelve a vádlott - abból a célból, hogy a rendőrség értesítését megakadályozza - előbb kicsavarta a sértett kezéből a telefont, majd azt kétszer a pulthoz vágta, végül pedig a földre dobta. 

Az eseményeket a kávézó biztonsági kamerái rögzítették, a felvétel az alábbi képre kattintva érhető el: 

Bár a sértett telefonjának kijelzője tönkrement, a nő által korábban kezdeményezett hívást a segélyhívó központ fogadta, így a történtekről a sértett bejelentést tudott tenni a rendőrségre. Erre tekintettel a siófoki nyomozók még aznap elfogták a férfit, akivel szemben a sértett indítványára a bíróság később távoltartást rendelt el. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Címkék: kávézó, presszó, megver, mobil, élettárs, telefon, Balaton, kék hírek