A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó fiatal férfival szemben, aki egy nagyobb üzemben dolgozva, takarítóként lopott a munkatársaitól.  

A fiatal férfi 2021 szeptemberétől takarítóként dolgozott egy siófoki járásban található gyárban, ezért bejárása volt az üzem öltözőibe is. A vádlott ezt kihasználva 2021 októbere és decembere között négy kollégájától lopta el a mobiltelefonjukat úgy, hogy a zárt öltözőszekrényeket felfeszítette, vagy azokat – a kulcsuk ismétlődő mintázatát kihasználva - a saját szekrényének kulcsával kinyitotta. A vádlott által zsákmányolt készülékek között volt egy különösen drága, csúcskategóriás telefon is, melynek értéke használtan is megközelítette az 500 ezer forintot.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, és a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

(A fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.)

Címkék: kolléga, munkatárs, öltöző, mobiltelefon, üzem, lop, tolvaj, kék hírek