Az M7-es autópálya balatonszemesi lehajtója előtt, a leálló sávban álló és füstölő gépkocsiról tett bejelentést szerda délelőtt egy a sztrádán közlekedő autós. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az autópályakezelő munkatársai egy porral oltóval elfojtották a tüzet. A tűzoltóknak így csak a felhevült alkatrészeket kellett visszahűteni.

Nemsokkal később Somogyjád külterületén gyulladt ki egy gépjármű. A tulajdonos a tűz észlelésekor minden számára fontos használati tárgyat ki tudott menteni az autóból, de a lángok gyorsan terjedtek. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a kocsi már teljes terjedelmében égett, továbbá a tűz átterjedt a környezetére is.  Az egységnek sikerült rövid idő alatt megfékezni a lángokat, így azok nem végeztek nagy pusztítást a környező erdőben. 


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A délutáni órákban Rádpusztáról érkezett hasonló bejelentés. A 67-es úton haladt az a jármű, amely menetközben kigyulladt. A sofőr félre húzódott, utasával együtt még időben elhagyták a gépkocsit, így nem sérültek meg. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor már nemcsak a motortér, hanem az utastér is lángokban állt, sőt a tűz átterjedt az út melletti tarlóra is. A tűzoltók először az autóban felcsapó lángokat oltották el, majd kevesebb, mint egy óra leforgása alatt a száraz aljnövényzetben terjedő tüzet is megfékezték.

Címkék: Rádpuszta, Somogyjád, Balatonszemes, sztráda, autópálya, láng, autó, tűz, kék hírek