A Somogy Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 17 éves férfival és öt társával szemben, akik buszmegállót rongáltak, rátörtek egy családra otthonukban, továbbá a fiatalkorú vádlott ütésétől esett hanyatt az az ismerőséért kiálló férfi, aki pár nap múlva fejsérülésének szövődményei miatt elhunyt.

A vádiratban foglaltak szerint a fiatalkorú I. rendű vádlott apjával, testvérével és ismerősükkel 2020 januárjában erősen ittas állapotban addig rúgtak és ütöttek egy kaposvári buszmegállót, amíg annak üvegezése kitörött, a rongálási kár 124 ezer forint volt.

A fiatalkorú terhelt 2020 júniusában négy társával - köztük rokonokkal - azért rontott rá volt barátnője családjára, mert találkozni akart a lánnyal, aki kifejezetten a vádlott elől menekült el otthonról. Az ütlegekkel felszerelkezett vádlotti társaság a kaput berúgva, engedély nélkül ment be a sértetti família udvarára. A ház előtt hárman a családfő bántalmazásában vettek részt, ketten pedig az ajtónál állva megakadályozták, hogy a házban lévő felnőttek és gyerekek kijussanak, valamint telefonáljanak a rendőrségre.

A fiatalkorú vádlott pár nappal később ismerőseivel több szórakozóhelyen italozott Kaposvár belvárosában, majd az éjszakai órákban az utcán egyik barátjával beszélgető, a sértett társaságához tartozó lányra tiszteletlen megjegyzést tett. Ez miatt a lány barátnője szóváltásba került a vádlottal, ezért a sértett közéjük lépett és el akarta tolni a terheltet ismerőse közeléből.

Az ittas vádlott a sértett beavatkozásától indulatba jött és bal kézzel, közepes erővel állon vágta a fiatal férfit, aki ettől hátra esett, fejét a kövezetbe ütötte és elvesztette eszméletét.

A sértett másnap otthon rosszul lett, az édesanyja által kihívott mentő szállította kórházba, ahol állapota miatt koponyaműtétet kellett végrehajtani. A műtét után fellépő szövődmények következtében a sértett pár nappal később elhalálozott.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére a távoltartás hatálya alatt álló vádlottak közül I. rendű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, valamint további két vádlottra ugyancsak végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

(A felhasznált képek a nyomozó hatóság szemléin készültek, a helyszínrajzot a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság szerkesztette.)

Címkék: halált okoz, barátnő, fiatalkorú, verekedés, életveszély, család, kék hírek