A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű 45 éves férfival szemben, aki nem gondoskodott kutyája nyílt sebének gyógykezeltetéséről, hanem a kikötött ebet napokig ellátatlanul hagyta, míg végül a kutya elpusztult.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott egy Barcs közeli faluban lévő otthonában 2020 szeptemberében észrevette, hogy 6 év körüli keverék kutyájának egy vágott sérülése keletkezett bal fülénél. A férfi a sebet nem kezelte, az ebet állatorvoshoz sem vitte, ezért az elfertőződött.

A vádlott a rossz állapotban lévő állatot a közeli erdőben kikötötte egy fához és egy vadász ismerősét kérte meg, hogy lője le, azonban a vadász ezt nem vállalta. A férfi ennek tudatában a kutyát az erdőben sorsára hagyta, a nyüszítő ebet másnap egy falubéli oldozta el.

A kutya még aznap hazakerült, ahol a vádlott több napig élelem és víz nélkül a kerítésnél hagyta kikötve, a bejelentés alapján a helyszínre érkező barcsi rendőrök már nem tudtak segíteni az állaton.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az előkészítő ülésen történő vádlotti beismerés esetére 1 év 7 hónap börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben.

(A felhasznált kép a nyomozó hatóság szemléjén készült.)

Címkék: büntetett előélet, állatkínzás, börtön, kék hírek