Ahogy arról korábban beszámoltunk: a somogyi rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya információja alapján 2021. március 2-án 15 órakor az M7-es autópályán Zamárdi térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú járművet.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a szerb sofőrön kívül az autóban nyolc - magukat szír állampolgárnak valló - külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt, - aki ki akarta vonni magát az intézkedés alól - és az utasokat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók a szerb sofőrt 2021. március 3-án - bűnügyi őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a vallomása során a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: menekül, embercsempész, migráns, illegális, kék hírek