A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban, az elfogástól számított 72 órán belül állította bíróság elé azt a négy vádlottat, akik egy kaposvári zártkerti ingatlant törtek fel, azonban állampolgári bejelentés alapján a helyszínre érkező kaposvári járőrök tetten érték őket.

A vádlottak közül hárman családtagok, akik egy garázdaság elkövetése miatti bíróság előtt folyamatban lévő büntető ügyben bűnügyi felügyelet alatt is állnak, ezért előállításukat követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette a szülőket és gyermeküket.

A vád szerint az elkövetők 2021 februárjának végén összesen 53 ezer forint értékben loptak el kerti szerszámokat és egyéb használati tárgyakat szomszédjuktól oly módon, hogy egyikük felfeszítette a sértett pincéjét és melléképületét, másikuk átdobálta és áthúzta a lopott tárgyakat saját telkükre, míg ketten közülük az utcán figyeléssel biztosították a bűncselekmény zavartalan elkövetését.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetett előéletű három vádlottal szemben 10-10 hónap, illetve 1 év börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltást szabott ki, társukat jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak terhére, a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést.

(A felhasznált képek a nyomozó hatóság eljárása során készültek.)

Címkék: golfütő, garázda, börtön, visszaeső, család, tolvaj, lop, kék hírek