A bűnmegelőzési szakemberek a 2020/2021-es tanév második félévében játékos vetélkedőt indítottak a Somogy megyei iskolák hetedikes osztályai részére. A program célja a diákok figyelmének felhívása, hogy a 14. életévük betöltésével a törvény szemében felelősségük is megváltozott. Büntetendő cselekedeteik eljárást vonhatnak maguk után, könnyen válik egy-egy diákcsíny bűncselekménnyé.

A verseny egy négyfordulós, online beküldhető feladatlap-sorozattal indul, melyben a hetedikes osztályok együtt mérhetik össze ismereteiket. A bűnmegelőzési előadók minden hónapban újabb feladatlapot küldenek Somogy megye valamennyi 7. osztályának. A szakemberek osztályonként egy kitöltött feladatlapot várnak vissza az ovarih(kukac)somogy.police.hu e-mail címre. Az megmérettetésen induló osztályoknak mind a négy feladatlapot meg kell oldani ahhoz, hogy versenyben maradjanak. Az eredményeket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai összesítik.

A verseny februárban kezdődött, az első feladatlapot az iskolák már megkapták, de akik eddig valamiért lemaradtak, most bepótolhatják. A szakemberek a második lap határidejéig, 2021. április 1-jéig várják a helyes megoldásokat.

Címkék: diákcsíny, online, áldozat, útravaló, iskolás, teszt, bűnmegelőzés, vetélkedő, kék hírek