A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a 14010/179/2021. bűnügyi számon folytat eljárást.

Az eljárás adatai alapján 2020. november 5-én dél körül Kaposváron, a Vár utcában egy gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem megpróbált elmenekülni a járőrök elől. A férfi a Vár utcából a gyalogjárdán és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladva a gyalogosok közé hajtott, majd onnan tovább száguldott a Zselici út irányába. A piros színű, német honosságú Volkswagen Polo sofőrjét a Cseri út és Kőrösi Csoma Sándor utca kereszteződésében érték utol, ahol elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra. A vezetéstől korábban eltiltott 24 éves kaposvári férfi autójában az ámokfutás során a felesége és az akkor 1 hónapos csecsemőjük utazott.

A nyomozás során szükségessé vált további tanúk felkutatása, ezért a rendőrök kérik mindazok jelentkezését, akik látták az ámokfutót, vagy esetleg sértettjei voltak a száguldozásnak.

Jelentkezni lehet személyesen a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (7400 Kaposvár, Szent Imre u. 12.), vagy hívják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszám 2510-es mellékét, illetve tegyenek bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámon.

Címkék: száguld, ámokfutás, csecsemő, kék hírek