Pénteken vaddal ütközött egy kisbusz a 67-es főúton, Balatonszemes térségében, az M7-es autópálya felhajtójának közelében. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg a balesetben.

Letért az útról és felborult egy személyautó a 68-as főúton, Nagyatád határában péntek este. A jármű a tetején állt meg. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsit, majd közreműködtek a műszaki mentésben. Az autóban utazó három ember, könnyű sérüléseket szenvedett.

Szombaton szarvast gázolt egy kisbusz a 61-es főút Nagybajom és Böhönye közötti szakaszán. Az autóban ketten utaztak, akik saját erejükből kiszálltak. A balesethez a böhönyei önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kigyulladt egy családi ház egyik helyisége szombat délelőtt Somogyfajsz Petőfi Sándor utcájában. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy PB gázpalack már felrobbant, egy másik gázpalackot pedig kihoztak az épületből, melyet hőhatás ért. Az egységek egy vízsugárral fékezték meg a lángok továbbterjedését és oltották el a tüzet. Az utómunkálatok során a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a füsttel telítődött helyiséget, ám további izzó gócokat már nem találtak. Egy embert a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Körülbelül másfél hektáron égett a nádas szombaton, Somogysárdon, a Hunyadi utcában. A tűzhöz a kaposvári hivatásos és a nagybajomi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt oltották el a tüzet.

Lengyeltótiban is, csaknem ötszáz négyzetméteres területen égett a nádas. Itt a balatonboglári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be és fékezték meg a lángokat.

Vasárnap árokba borult egy személyautó Kéthely és Balatonújlak között. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd csörlővel kivontatták az árokból. A járműben utazó két ember épségben elhagyta az autót.

Címkék: kémény, műszaki mentés, vad, baleset, katasztrófavédelem, Somogy, tűz, kék hírek