A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntettének kísérlete és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban - őrizetbe vétele alatt - állította bíróság elé azt a 20 éves kaposvári férfit, aki egy fodrász szalonból kísérelt meg értékeket lopni, és amikor tetten érték, erőszakkal hagyta el a helyszínt.

A többszörösen büntetett előéletű férfit legutóbb 2021 januárjában állította bíróság elé az ügyészség egy kaposvári üzletben elkövetett lopás miatt, amit a boltban felszerelt biztonsági kamera rögzített. A vádlottat a bíróság ekkor végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte, de az ítélethirdetés után - az ügyészi indítvány ellenére - nem rendelte el a letartóztatását.

A férfit ez sem tartotta vissza attól, hogy 2021 februárjának első napjaiban besurranjon egy Kaposvár belvárosában található fodrász szalonba, és onnan két mobiltelefont, és készpénzt próbáljon meg kilopni egy női táskából közel 150 ezer forint értékben. Biztonsági kamera helyett azonban most az egyik vendég vette észre a vádlott cselekményét, akit a fodrászat tulajdonosa vissza akart tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A vádlott ekkor azért, hogy a felelősségre vonást elkerülje, a bejárati ajtóban dulakodni kezdett a sértettel, akinek megkarmolta a kézfejét, illetőleg ráütött a könyökére is. A bántalmazás miatt a sértett kénytelen volt elengedni a bejárati ajtót, így a vádlott ki tudott menekülni a fodrászatból, azonban a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit.

A Kaposvári Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyaláson a vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és őt halmazati büntetésként 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, majd az ügyész indítványára elrendelte a letartóztatását is.

Címkék: fiatal, letartóztat, menekül, lop, tolvaj, kék hírek