A Siófoki Járási Ügyészség többszörösen minősülő embercsempészés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal az ukrán állampolgárságú férfival szemben, aki öt migránst akart Ausztriába csempészni, azonban egy fának ütközött, miközben a rendőrök elől menekült Balatonszárszónál.

A 29 éves vádlott 2020 szeptemberében megállapodott öt – útlevéllel vagy származását igazoló okirattal nem rendelkező – személlyel abban, hogy őket pénzért Magyarországról Ausztriába szállítja. A magukat szír és palesztin állampolgárnak valló migránsokat a vádlott ezért autójának hátsó ülésére és csomagtartójába fektetve, plédekkel letakarva szállította a határ irányába, amikor az M7-es autópályán a rendőrjárőrök ellenőrzés alá akarták vonni.

A rendőri jelzés ellenére a vádlott nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni próbált, majd az autópályáról lehajtva Balatonszárszó közelében egy fának ütközött. A balesetet követően a vádlott azonnal kiszállt a gépjárműből, és sérült utasait hátrahagyva a helyszínről elszaladt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna nekik. A kiérkező rendőri egységek azonban a közelben elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, akinek a letartóztatását pedig ügyészi indítványra a bíróság elrendelte.

(A fényképek a helyszíni szemle során készültek.)

Címkék: embercsempész, illegális, menekül, migráns, baleset, Balaton, kék hírek