A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék elöntötte Böhöny és Nagyatád térségét tavaly nyáron, több napos munkát adva ezzel a megye tűzoltóinak. De nemcsak természeti katasztrófákhoz, hanem számtalan műszaki mentéshez is riasztották tavaly a katasztrófavédőket - derült ki a kaposvári városházán tartott csütörtöki évértékelőjükön. Tizenöt esetben szén-monoxid-mérgezés gyanújához kellett vonulniuk. A tűzesetek száma viszont csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Összesen 222 ilyen eset volt.

- Ez 8 százalékos csökkenést jelent. Sajnos így is nagyon sok a szabadtéri tűz, sok gondot okoz az avar és a hulladék égetés - tette hozzá a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Wéber Antal.

A tűzoltók munkáját csütörtökön a városházán köszönte meg Szita Károly, aki elmondta: kiváló az együttműködés a kaposváriak és a katasztrófavédők között.

- Újabb feladatok is várnak a katasztrófavédelemre, ugyanis jelentős iparfejlesztések zajlanak a városban. Ott, ahol ipar van, nagy számban élnek polgárok és szükség van a tűzvédelmi dolgozók munkájára - nyilatkozta Kaposvár polgármestere.

A somogyi katasztrófavédők tevékenységét tavaly is 10 önkéntes tűzoltóegyesület segítette.

Ilyen volt az igazgatóság 2020-as éve!

Címkék: somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, évértékelő, kaposvár, kék hírek