Rablás bűntettének kísérlete, és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 26 éves büntetett előéletű, különös visszaeső férfi ellen, aki Kaposváron megpróbált szexuálisan közeledni egy gyanútlan járókelőhöz, majd erőszakkal táskáját is el akarta venni, azonban a sértett nő védekezése miatt nem tudta véghezvinni cselekményét.

A vádlott 2020 augusztusában az éjjeli órákban Kaposvár belvárosában felfigyelt az egyedül közlekedő nőre és leszólította azzal, hogy akar-e szexuális cselekményt végezni vele. A sértett felháborodva visszautasította a férfi ajánlatát, viszont a vádlott nem érte be ennyivel, hanem a nő fenekébe markolt, de a sértett mellkason lökte és sietve tovább haladt.

A férfi az elutasítás ellenére követte a nőt és pár száz méter múlva egy ház falához szorította, majd a segítségért kiabáló sértett száját befogva szemöldökébe harapott.

A vádlott a továbbra is kiabáló nőtől ezt követően már a vállán lévő kézitáskáját akarta megszerezni, amit többször megpróbált lerántani, azonban a sértett erőteljesen védekezett.

A férfi végül egy, a nő bordájára irányuló ütéssel is próbálkozott, de a kitartó sértett el tudott fordulni az ütés elől, ami után a vádlott felhagyott szándékával és elfutott a helyszínről.

A letartóztatásban lévő férfit a vádirattal egyezően a napokban marasztalta el a Kaposvári Járásbíróság, akit a terhére rótt bűncselekmények miatt 6 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. A döntés nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

(A felhasznált képek a rendőrségi szemléken készültek)

Címkék: áldozat, visszaeső, erőszak, rablás, kék hírek