A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot két férfi ellen, akik Kaposvár belvárosában kerültek megbotránkoztató módon konfliktusba egymással.

A 34 és 38 éves vádlottak régebb óta ismerték egymást, vagyoni vitáik miatt azonban haragos viszony volt köztük.

Az idősebb férfi 2020 februárjában egy polgári ügy miatt érkezett ügyvédjével és annak kísérőjével Kaposvárra, amikor a bíróságról kifelé jövet meglátta haragosát kocsija közelében. Ekkor lefényképezte vádlott társát, majd a bírósághoz közeli étterembe indult, hogy csatlakozzon az jogi képviselőjéhez és ismerőséhez.

A fiatalabb vádlott észrevette a fényképezést, ezért a férfi után indult és hangosan számon kérte rajta a fotó készítését. Az étteremnél a fiatalabb vádlott beérte a fényképezőt, eléje került és telefonját maga elé tartva ő is felvételt akart készíteni a férfiról. Az idősebb vádlott azonban ezt nem hagyta, hanem kiütötte a telefont társa kezéből. Ezt követően a vádlottak vitája elfajult, először kölcsönösen lökdösődni, majd verekedni kezdtek, amely során arcon ütötték egymást, továbbá a földre került idősebb férfit I. rendű vádlott többször megrúgta.

A vádlottak erőszakos magatartását az étteremből többen látták, így az ügyvéd kísérője is, aki megelőzve a további bántalmazást kiment az utcára és szétválasztotta a garázda férfiakat.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: fényképez, haragos, vita, fotó, bíróság, verekedés, kék hírek