Somogy megyében 20 alkalommal riasztották a tűzoltókat múlt hétvégén. A vasárnapi nagy erejű szél okozta káresetek felszámolása mellett, baleseteket követő műszaki mentéseknél, valamint néhány tűzesetnél kellett helytállniuk a megye tűzoltóinak.

Péntek reggel lesodródott az úttestről és az árokba borult egy gépkocsi Lengyeltóti és Hács között, a Kék-tó melletti útszakaszon. A balesethez Balatonboglárról érkeztek ki az önkormányzati tűzoltók, akik áramtalanították, majd a kerekeire állították az autót. A sofőrt a mentők kórházba szállították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tégla- és vakolatdarabok hullottak le egy kaposvári társasház homlokzatáról péntek délellőtt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a helyszínt kordonszalaggal elkerítették, majd létraszerről a meglazult törmelékeket eltávolították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az erős szélben két kéménye is megdőlt egy kutasi családi háznak péntek délután. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a létráról a kéményeket visszabontották és a közvetlen veszélyeztetést megszüntették.

Szombaton összehordott háztartási hulladék, gaz és avar égett Kaposváron, a Szentpáli úton. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói rövid időn belül megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Lábodon kéménytűzhöz vonultak a nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szombaton, ahol egy családi ház kéményében izzott a korom. Az egységek kitisztították a kéményt és kiszellőztették az ingatlant.

Oldalával az árokba borult egy gépkocsi a 61-es főút kaposvári elkerülő szakaszán, szombat délután. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, amelyben összesen hárman utaztak. A mentők az utasokat további kivizsgálásra kórházba szállították.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap két személyautó karambolozott Mezőcsokonyán, a Szabadság utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Mindkét sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az út melletti árokba hajtott egy autó vasárnap délután Siófokon, a Levendula és a Bimbó utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel kitolták az árokból az autót és megszüntették a forgalmi akadályt. A tűzoltók a jármű átvizsgálása során üzemanyag-, vagy olajfolyást nem tapasztaltak.

A viharos erejű szél vasárnap több helyen is károkat okozott. Istvándiban egy autó visszapillantó tükrét törte le egy faág, Szulokon, Bőszénfán és Osztopánban pedig az útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. A hivatásos és önkéntes tűzoltók valamennyi esetben rövid időn belül felszámolták és megszüntették a veszélyt.

Címkék: összefoglaló, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek