A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi és egy nő ellen, akik a korábban gondjaikra bízott, holland tulajdonban lévő nyaralót szinte teljesen kipakolták, a jogtalanul eltulajdonított tárgyakat közeli otthonukba vitték és használták.

A vádiratban foglaltak szerint az élettársak korábban gondozták és felügyelték a külföldi sértett Balatonhoz közeli településen lévő ingatlanát, amíg a tulajdonos távol volt, így tudták, hogy milyen berendezési tárgyak találhatók a nyaralóban.

A vádlottak 2020 áprilisában elhatározták, hogy feltörik a ritkán használt házat és elhozzák onnan azokat a tárgyakat, amikre szükségük lehet. Mivel kulcsuk már nem volt, ezért a férfi betörte a konyhaablakot, majd a belülről kinyitott bejárati ajtón keresztül sötétedés után, napokon keresztül hordták haza a sértett értékeit.

A vádlottak 351 darab, összesen másfél millió forint értékű tárgyat loptak el a külföldi tulajdonos nyaralójából, amelyek között egyebek mellett nagyobb és kisebb bútorok, háztartási gépek, szerszámok, lakberendezési és használati tárgyak is voltak.

Az élettársak 2020 májusában még egy német tulajdonban lévő ingatlant próbáltak meg feltörni, azonban az ajtó zárszerkezetét nem sikerült felfeszíteniük, így ezt a házat nem tudták kifosztani.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban - végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A felhasznált fényképek egy részét az egyik tanú csatolta, míg másik részük a helyszíni szemle során készült.)

Címkék: élettrás, tolvaj, nyaraló, külföldi, kifoszt, lop, kék hírek