A Kaposvári Járásbíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki egy 54 éves bolhói férfival szemben közúti veszélyeztetés bűntette, garázdaság és rongálás vétsége miatt. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, a vádlottat 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. 

Az ítélet tényállása szerint a vádlott 2018. június 9-én a Nagybajom-Kaposvár közötti útszakaszon közlekedett. Ennek során a forgalomlassító szigetet bal oldalról kerülte meg, amire a szintén az úton közlekedő sértett fényszórójának felvillantásával hívta fel a figyelmét. A vádlott egyéb szabálytalanságokat is elkövetett: nem az út vonalvezetésének megfelelően haladt, alkalmanként fékezte a járművét, majd gépkocsiját hirtelen a sértett elé kormányozta, őt ezzel intenzív fékezésre majd megállásra kényszerítve.  Ezt követően a járművekből mindketten kiszálltak, a vádlott ekkor gázspray-vel fújt a sértett felé, majd járműveikbe visszaszálltak, és a vádlott a terelővonalat 30 cm szélességben átlépve a sértettet megközelítette, az ablakon kinyúlva egy fa eszközzel járművének ajtaját megütötte.

2018. szeptember 12-én Mernyeszentmiklós területéről kiérve a vádlott – egy sikertelen előzési kísérletet követően – gépkocsijával szándékosan egy BMW típusú személygépkocsinak ütközött, ennek hatására az azt vezető sértett testi épsége is veszélybe került. A vádlott szándékosan nem tartott megfelelő követési távolságot, járművét nem fékezte le időben.  

A Kaposvári Törvényszék az ítéletet a 2021. január 20-án megtartott nyilvános ülésen jogerőre emelte.

Címkék: felfüggesztett, ügyészség, közlekedés, kék hírek