A Siófoki Járási Ügyészség két rendbeli kapcsolati erőszak vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki fizikailag és lelkileg is bántalmazta volt feleségét és közös fiúkat.

Az 52 éves vádlott és felesége 2015-ben elváltak, ekkor a nő és közös nagykorú gyermekük elköltözött a férfi balatonszemesi házából. Miután a sértettek 2017 júniusában anyagi okokból kénytelenek voltak visszaköltözni a vádlott ingatlanába, a férfi napi szinten megkeserítette az életüket, így rendszeresen szidalmazta, becsmérelte és különböző sértő jelzőkkel illette őket. A verbális bántalmazáson túlmenően azonban előfordult az is, hogy a férfi a volt feleségére támadt, melyet 24 éves fiúk akadályozott meg, akit ezért a vádlott később több alkalommal késsel életveszélyesen megfenyegetett.

A vádlott ezen kívül rendszeresen, a békés együttéléssel összeegyeztethetetlen magatartást tanúsított, így ittas állapotban kiabált velük, felborította a bútorokat, a lakást összepiszkította.

A vádlott az elkövetési időszak alatt többször állt gyógykezelés alatt, ami eredményre nem vezetett, magatartása miatt a család bejelentésére többször is rendőri intézkedésre került sor.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak tartamára a bíróság rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét.

Címkék: családon belüli erőszak, terror, siófok, kék hírek