Az egyenruhások tizenegy határsértőt tartóztattak fel Somogy megyében hétfőn. Az M7-es autópálya 157. kilométerszelvényében reggel 9 óra körül egy Letenye irányába közlekedő személyautós a fonyódi autópályarendőrök jelzése ellenére nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott.

Pár perccel később a balatonszentgyörgyi lehajtón elvesztette uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátnak ütközött és gyalog próbált menekülni ...

null

A személygépkocsi ellenőrzése során a rendőrök 11 fő illegális migránst - köztük 7 férfit, 3 nőt és egy gyermeket - találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a hatóság látókörébe került, osztrák honosságú személygépjármű vezetője a baleset helyszínéről elfutott, de a körzeti megbízottak még aznap délután, Balatonszentgyörgy belterületén elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Bűnügyi Igazgatóság nyomozói a 20 éves szír férfit embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett letartóztatását kezdeményezik.

Címkék: letenye, bmw, illegális bevándorlás, kék hírek