A Somogy Megyei Főügyészség 2020 májusában emelt vádat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett drogkereskedelem és más bűncselekmények miatt öt férfival szemben, akik közül négyen kereskedői láncolatot létrehozva látták el kábítószerekkel a Balaton térségében vásárlókat - írja közleményében a  Somogy Megyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a 46 éves Balaton-parti férfi budapesti társával már hosszabb ideje állt baráti kapcsolatban. A férfiak rendszeres kábítószer fogyasztók voltak, majd 2011. évtől kezdődőden I. rendű vádlott a Balatonon történő tovább értékesítés céljából nagy tételben is vásárolt tiltott szereket barátjától.

Az ilyen módon a Balaton-partra jutott kábítószerből a férfi több esetben adott el egy helyi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó 30 éves férfinak, aki nemcsak tőle, hanem más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat, amihez igénybe vette egy 27 éves balatonboglári férfi segítségét.

Az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a napokban hirdetett ítéletet, amelyben három vádlottal szemben szabott ki végrehajtandó szabadságvesztés büntetést, az I. rendű vádlott 3 év börtön-, míg II. rendű társa 6 év fegyházbüntetést kapott. A Törvényszék I. rendű vádlottat a szabadságvesztés büntetés mellett pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra is ítélte, mivel ő volt az, aki a tiltott szereket a helyi bűnmegelőzési egyesület gépkocsijával szállította.

Az ítélet nem jogerős, a Somogy Megyei Főügyészség négy vádlott vonatkozásában súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: díler, drog, kereskedelem, Balaton, ítélet, kék hírek