A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. November 24-én Siófok és Szántód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, behajtási tilalom, kötelező haladási irány, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt 55 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, három járőrautó és egy drón segítette. Az elfogásokról ltáványos felvétel is készült:

Drónnal és civil autókkal ellenőrizték a közlekedőket Somogyban

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2020. november 24-én Siófok és Szántód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozott...

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Címkék: szabálysértők, drón, Somogy, kék hírek, rendőrség