A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek. Az autópálya-rendőrök legutóbb hétfőn az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan, ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások most már nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. Az ellenőrzés időszakában a rendőrök tizennégy esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt, ebből tízet külföldi járművezetőkkel szemben.

Közlekedésrendészeti ellenőrzés drónnal az M7 es autópályán

A somogyi autópálya-rendőrök legutóbb 2020. november 23-án az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan, ezúttal a nehéz tehergépkocsik...

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Címkék: drón, ellenőrzés, rendőrség, kék hírek