A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 15-én 17 óra 40 perckor bejelentés érkezett egy fonyódi lakostól, hogy betörőket ért tetten, akik a mellette lévő erdőből fát loptak.

A körzeti megbízottak nyolc percen belül a helyszínre érkeztek és megállapították, hogy a bejelentés nem fedte a valóságot. A ház környékén nincs erdő, nem történt betörés, sem falopás. A bejelentő - aki láthatóan erősen ittas állapotban volt - a rendőröknek elismerte, hogy egész nap alkoholt fogyasztott, de arra nem tudott ésszerű magyarázatot adni, hogy miért tette a valótlan bejelentést.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 39 éves férfi ellen november 23-án hatóság félrevezetése vétség elkövetésének gyanúja eljárást indított.

A rendőrség felhívja a figyelmet a valótlan bejelentés következményeire és a 112-es segélyhívószám indokolt használatára! Aki valótlan bejelentést tesz - a segélyhívó számot nem rendeltetésszerűen használja - elvonja a figyelmet a valódi segítséget igénylő eseményektől!

Címkék: félrevezetés, valótlan bejelentés, tetten ér, részeg, betör, kék hírek, ittas